Musetta Blaauw

internetondernemer en moeder

Interview met Musetta Blaauw

Musetta Blaauw is moeder van drie kleine kinderen (4 en 2 jaar en 6 maanden) en heeft drie webshops: twee met zwangerschapsproducten en een met kinderkleding. Ze wil pas kleding met nanozilver aanbieden, wanneer ze weet dat dit 100% veilig is.

Verkoopt  u een product met nanodeeltjes?
Nee, niet dat ik weet.

Welke overwegingen spelen een rol  om een product met nanodeeltjes in uw assortiment op te nemen?
Nou, ik ben het nog niet tegen gekomen dus in die zin weet ik niet hoe ik die vraag zou moeten beantwoorden. Of ik zo’n product zou aanschaffen hangt sterk af of zo’n product schadelijk is of niet. Daar moet ik eerst meer informatie over inwinnen. Ik wil dus eerst weten of er nanodeeltjes in zitten en daarnaast wil ik een afweging maken of ik het mijn eigen kinderen zou aantrekken. Ik wil bijvoorbeeld wel weten of het veilig is.

Stel dat het babykleertjes met nanozilver zouden zijn? Hoe zou u zich daarover informeren?
Ik zou op internet kijken en ik zou in mijn netwerk kijken of er mensen zijn die er diepgaand onderzoek naar gedaan hebben en ik zou hun oordeel daar over willen weten.

Hoe vind je dat andere retailers om zouden moeten gaan met de risico’s van nanotechnologie?
Dat weet ik niet. Ik heb me er nog niet zo in verdiept. Ik wacht even af wat de ontwikkelingen zijn op dit gebied.

Hoe ga je in het algemeen om met risico’s van de veiligheid van een product?
Ik stem mijn assortiment af op of ik het leuk, handig of hip vind. Mijn voorkeur gaat dan uit naar  Organic en Fair Trade. Als iets schadelijk  zou zijn, dan bied ik het niet aan.

Hoe communiceer je over de veiligheid van uw producten?
Ik zet informatie over mijn producten op mijn site en vertel erbij dat ik het zelf ook voor mijn kids zou gebruiken. Ik heb ook spullen met Eco- label, maar niet allemaal. Ik zet bijvoorbeeld op de website dat er organic materialen in een product zijn verwerkt, waar het product vandaan komt en welke verftechnieken zijn gebruikt.

Wat doe je als consumenten vragen hebben over veiligheid?
Ik geef ze meer informatie en als ik het antwoord niet weet dan vraag ik het de leverancier.

Je hebt drie kinderen. Zou je hen bijvoorbeeld insmeren met zonnebrandcrème met nanodeeltjes?
Ik weet dat nog niet. Ik denk dat wanneer ik weet dat er ergens nanodeeltjes inzitten, ik afwachtend zou zijn. Ik zou eerst willen weten welke informatie er van de markt af komt.

Zou je behoefte hebben aan extra informatie over producten met nanodeeltjes?
Ja, dat zou ik wel prettig vinden. Zo kan ik een afgewogen keuze maken of ik iets wel of niet zou aanschaffen.  Ik zou wel behoefte hebben aan een plek waar ik meer informatie over de voors en tegens van nanotechnologie kan vinden. Of dat op internet is of op papier maakt niet zoveel uit. Ik heb ook wel behoefte aan een plek waar ik informatie kan krijgen, als ik meer vragen heb over een product.

Zou je behoefte hebben aan een keurmerk voor producten met nanodeeltjes?
Ik hoef alleen te weten of een product veilig is, dus daarom hoeft er wat mij betreft geen apart keurmerk voor producten met nanodeeltjes te komen.